Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen, staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.
Hoe werkt de inschaling en loonsverhoging voor Student-assistenten?
Wanneer je Student-assistent bent bied je ondersteuning bij een vak/onderzoek en hiervoor gebruik je kennis specifiek uit jouw studie. De inschaling volgens TU Delft (op basis van de cao voor universiteiten) stelt dat jouw inschaling in dit geval op basis van studievoortgang is.
De verdeling in loonschalen is als volgt:
0-120 ECTS = SA2
121-180 ECTS = SA3
>180 ECTS/Master student = SA4
Welke specifieke bruto bedragen hieraan verbonden zijn kan je bij FlexDelft opvragen.
Bij de aanmelding van jouw opdracht wordt je door de aanmelder van jouw werkzaamheden op basis van het actuele aantal ECTS in een bepaalde loonschaal ingedeeld. Indien je genoeg ECTS hebt behaald om naar de volgende loonschaal te gaan dien je dit zelf bij FlexDelft te melden. Wij kunnen de loonschaal aanpassen op basis van een ECTS overzicht verkregen bij een van de Servicepunten van TU Delft. Je kan deze per mail aan ons aanleveren of gedurende openingstijden even afgeven. Vanaf de week dat wij het nieuwe ECTS overzicht ontvangen gaat ook de nieuwe inschaling in.
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via de button 'wachtwoord vergeten'.
Hoe werkt loonheffing?
Wanneer je werkzaam bent in Nederland ben je verplicht belasting over jouw salaris te betalen. Dit wordt loonheffing genoemd.
Of en hoeveel loonheffing er wordt ingehouden is afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld het wel/niet toepassen van de loonheffingskorting en hoeveel je bruto per week verdiend.
Wanneer je de loonheffingskorting toepast wordt er minder belasting ingehouden over jouw salaris dan wanneer je de korting niet toepast.
Heb je meerdere werkgevers? Dan mag je de loonheffingskorting maar bij 1 werkgever toepassen. Doe dit bij de werkgever waar je het meeste salaris verdiend. Is FlexDelft jouw enige werkgever? Dan kan je bij ons de loonheffingskorting toepassen, dit regelen we bij jouw inschrijving bij ons op kantoor. Gedurende jouw werkzaamheden kan je de toepassing van de loonheffingskorting wijzigen. Kom hiervoor langs bij ons kantoor tussen 13:00-17:00uur.
Via de loonheffingstabellen kan je precies achterhalen hoeveel loonheffing er over jouw loon wordt ingehouden.
Klik hier voor de loonheffingstabellen.
Zoek in de eerste tabel met 'Tabelloon' het bruto weekloon wat voor jou van toepassing is. Afhankelijk of je wel of geen loonheffingskorting toepast vind je in de kolommen ernaast de loonheffing die voor die week bij jou wordt ingehouden.
Voor het uitbetalen van vakantiegeld en vakantie-uren zijn andere heffingspercentages van toepassing, deze kan je hier vinden.
Meer informatie over loonheffingen van de belastingdienst kan je hier vinden.Wat staat er in mijn loonspecificatie?
Je ontvangt een loonspecificatie per email als wij gewerkte uren aan jou hebben uitbetaald, of vakantiedagen/vakantiegeld hebben uitgekeerd. We hebben hier de belangrijkste informatie voor jou op een rij gezet:
Van Bruto naar Netto
In onderstaand voorbeeld uit de loonspecificatie staat resp. het gewerkte aantal uren, het bruto uurloon en het totaal uit te betalen brutoloon (Gewerkte uren * bruto uurloon)
Onder ‘Omschrijving’ vind je een toelichting op de berekening die is gemaakt om te komen van bruto naar netto te betalen loon, inclusief eventuele vakantiedagen of vakantiegeld dat wordt uitgekeerd.
In dit voorbeeld worden zowel loon uitbetaald als vakantiedagen uitgekeerd. Na optelling, wordt hiervan een deel aan loonheffing* en een gedifferentieerde premie voor ‘Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten’ (WGA) ingehouden.
* Loonheffing: Hoe meer je werkt per week, hoe meer belasting je betaalt. Zelfs als de loonheffingskorting aanstaat (dit vind je rechtsboven in de loonspecificatie) wordt vanaf circa acht uur per week loonheffing ingehouden. Het percentage loonheffing bouwt progressief op. In maart elk jaar kun je belastingaangifte doen om evt. teveel betaalde belasting terug te krijgen.
Vakantiedagen en Vakantiegeld
Onderaan de loonspecificatie vind je jouw opgebouwde vakantiedagen en vakantiegeld. Vakantiegeld en Vakantiedagen zijn aparte potjes die opbouwen met een percentage van het brutoloon wanneer je door ons wordt uitbetaald. Ten slotte vind je in dezelfde tabel de verandering van het saldo (vakantiedagen in uren, vakantiegeld in euro’s) doordat wij jouw loon hebben uitbetaald en/of jij vakantiedagen hebt uit laten keren.
Wanneer krijg ik mijn vakantiegeld en vakantie-uren uitbetaald?
Als je 6 weken niet declareert, worden automatisch al je opgebouwde reserveringen uitbetaald.
In mei wordt automatisch je opgebouwde saldo aan vakantiegeld uitbetaald.
Vakantie-uren kun je ook opvoeren in de declaratie.
Wil je vakantie-uren opnemen in een week dat je niet werkt? Stuur ons een mail en wij gaan het verwerken voor je.
Kan ik nog declaraties van vorige weken indienen?
Tot vier weken terug kun je declaraties indienen. Alles daarvoor komt automatisch te vervallen.
Wanneer moet ik mijn declaratie indienen?
Wij adviseren je om aan het eind van iedere week je gewerkte uren in te dienen. Wanneer je een declaratie hebt ingediend is deze definitief en kan je hem niet meer aanpassen. Jouw goedkeurder kan het aantal uur nog wel wijzigen.
Kan ik mijn ingediende declaratie nog wijzigen?
Als je een declaratie hebt ingediend, kan dit niet meer teruggedraaid worden. Probeer indien mogelijk probeer de verkeerde declaratie te compenseren met een declaratie voor bijvoorbeeld de volgende week. Mocht dit niet mogelijk zijn, neem contact op met FlexDelft.
Ik kan niet meer declareren, hoe kan dat?
Als de einddatum van je opdracht is verstreken, kunnen er geen declaraties meer worden ingediend. Ga langs je opdrachtgever en laat deze een verlenging van je opdracht doorgeven aan FlexDelft.
Ik ben nog niet uitbetaald, hoe kan dat?
Het kan zijn dat jouw opdrachtgever de declaratie nog niet heeft goedgekeurd. Check in de urenportal of je declaratie is goedgekeurd. Alle goedgekeurde declaraties worden iedere dinsdag uitbetaald.